Dette huset har sett mange av de fineste, morsomste og festligste selskaper som er holdt i Drammen by i løpet av de siste 80 år. Gjennom årenes løp har våre erfaringer blitt til gode rutiner, gitt grunnlag for et respektert kjøkken, og dannet en plattform for planlegging og gjennomføring av vellykkede selskaper av alle slag.

Når menyen planlegges, er det to stier som kan følges her på huset. Man kan velge fra vår meny som inneholder mange av de tradisjonelle norske, franske og internasjonale selskapsretter som er fundamentet for vårt kjøkken. Alternativt kan man, etter avtale med kjøkkensjefen, legge opp til en ønskemeny med akkurat den struktur og innholdet man ønsker seg.

Tekstboks:

Servering

Huset har alle rettigheter – og har i løpet av de senere årene utviklet tette bånd med de flinkeste vinimportørene, slik at vi kan tilby et virkelig godt og spennende utvalg av viner og andre drikkevarer. Vi foreslår gjerne en eller flere viner til menyen du planlegger, basert på kjøkkenets praksis og ingredienser – om du ønsker å diskutere dette, vennligst send en e-post til info@frimurerlogenselskapslokaler.no .

 

Ved gjestenes ankomst serveres det ordinært en cocktail, eller et glas vin, gjerne musserende ved en spesiell feiring. Ved en typisk meny bestående av tre retter, serveres det

  • som regel 1 glass vin tilpasset forretten,
  • gjennomsnittlig 2 – 3 glass vin til hovedretten,
  • eventuelt en dessertvin ved avslutningen.

Etter middagen serveres det kaffe i salongene. De som måtte ønske noe attåt kan velge fra et godt utvalg av cognac, armagnac og lignende, samt finere likører fra hele verden.

 

Dersom det skal danses, ryddes salen mens gjestene nyter kaffen. Vi flytter om til småbord, og Riddersalen åpnes på nytt deretter, med et stort, åpent dansegulv, god plass til musikk, akkurat passe belyst, og en liten bar med et stort utvalg.

 

Praktiske punkter og priser

Priser for vin og øvrige drikkevarer avtales på forhånd; som regel er våre priser litt rimeligere enn ved ”ordinære” serveringssteder. Tilbudet kan prises på forskjellige måter – per glass, per flaske, eller som del av en meny hvor alt inngår.

Rødvin til hovedretten selges i hele flasker.

Viner til aperitif, forrett og dessert prises gjerne per glass, fra kr 80,-

Det skjenkes gjerne mineralvann til vinen, og under middagen. Flaskepris 0,33l kr 55,- 0,5l kr 60,-

Ved servering av kaffe kr 35,- og ”avec” kr 100,-, fyller vi på med kaffe til alle er rikelig forsynt.

I baren serveres det øl i flasker, fra kr 65,-; vin per glass eller flaske fra kr 80,- og drinker fra kr 100,-

 

Prisene er gjeldende f.o.m. 01.05.22. Med forbehold om prisendring.